Veien videre

144
0
Share:

Lokalutvalgslederne i Søndre Torsken, Hans-Peder Pedersen og Martin Ness i Lenvikhalvøya, har fulgt denne saken tett og mener det er viktig å sikre allmennhetens tilgjengelighet i form av offentlig eie av de tidligere, men nå avhendede fiskerihavnene.

I vårt område er disse havnene lagt ut for salg med en markedspris som varierer fra 3 .- 5000 kroner;

 

  • Aglapsvik fiskerihavn, Senja kommune kr. 5 000,-
  • Halvarøy fiskerihavn, Senja kommune kr. 5 000,-
  • Holmenvær fiskerihavn, Senja kommune kr. 1 000,-
  • Svellingene fiskerihavn, Senja kommune kr. 1 000,-
  • Ørja fiskerihavn Senja kommune, kr. 3 000,-

Frist for å melde interesse som mulig kjøper er 19. desember og Kystverket bekrefter av flere offentlige instanser, herunder Senja kommune, allerede har meldt interesse. Etter fristens utløp må saken opp til politisk behandling der det vil bli avklart om kommunen vil benytte sin forkjøpsrett.

Brevet fra Kystverket leser du her

Bildet viser Holmenvær i år 1900.
Foto: Kystverkets arkiv
Klikk på bildet for å få større format