Spektakulære Segla (639 moh) gir deg over 600 høydemeter rett ned!

54
0
Share:

Norges nest største øy, Senja, byr på mektig og variert natur. Jeg har lagt min rute til øyas værutsatte kystlinje i Nordvest, og jeg får oppleve mektige fjell, hvite sandstrender og små, søte tettsteder der fiskesjarkene ligger fortøyd blant de mange rorbuene. Etter flere anbefalinger tok det ikke lang tid fra hurtigbåten fra Tromsø ankom Lysnes til jeg vandret vestover med Segla som første mål.

Norges nest største øy, Senja, byr på mektig og variert natur!

Også mange turister har Segla som målsetning, og det ikke helt uten grunn. Turen opp tar ikke mer enn en time og selv om toppen ikke er den høyeste, så tar stien deg til en luftig topp med helt nydelig utsikt.
Stien opp er markant og bærer tydelig preg av mye trafikk. Turstien går fra Fjordgård og man ser dessverre ikke hvor kult fjellet faktisk er når man går opp.Det er nesten utrolig hvordan fjellene reiser seg nærmest vertikalt opp fra fjorden. Grønne fjellsider, blå fjorder og grå fjellskrenter. Disse omgivelsene liker jeg godt!


Felis. Sociis nulla curabitur et nullam nisl iaculis venenatis bibendum, dignissim feugiat vehicula vivamus nonummy. Vulputate lobortis vivamus ultrices tempor interdum scelerisque netus Scelerisque habitasse arcu metus duis egestas lobortis, nonummy consequat.

Flott utsikt!

Det er nesten utrolig hvordan fjellene reiser seg nærmest vertikalt opp fra fjorden. Grønne fjellsider, blå fjorder og grå fjellskrenter. Disse omgivelsene liker jeg godt!
Selv om Segla ikke synes å være så spektakulær på vei opp så får man hele tiden flott utsikt over andre topper i området. Og alt ser så idyllisk ut med fjordtarmene som går inn blant de mange spisse fjellene. Når jeg ser så fine omgivelser så skjønner jeg godt at turistene tar turen til vår nordlige landsdel, for natur som denne skal du lete lenge etter.
På toppen av Hesten fikk vi en vanvittig fin utsikt til Segla. Fra denne vinkelen synes jeg fjellet ser ekstra mektig ut, og det er rart å tenke på hvordan disse fjellene har blitt formet gjennom tusenvis av år.

Ofte synes jeg det er gøy å se tilbake på ruten jeg har tilbakelagt. Alt ser så annerledes ut fra avstand og tanken på at vi noen timer tidligere hadde stått på toppen av det som fra Hesten så mer ut som et tårn enn et fjell,var litt spesiell. Selv for en eventyrer som daglig er på diverse turer.

Med turen til Hesten fikk vi gått 7,1 km og 960 høydemeter. Vi koste oss på tur og nøt både utsikten og det fine været. For andre som vil gå samme turen, ville jeg nok beregnet mellom 3 og 6 timer på hele rundturen.